Finnish Lake Fishers ry

Pielisjoki

IV Jokisuu-jigaus

Vastuullinen heittokalastuskilpailu Pyhäselällä LA 9.7.2022

Jokisuu-jigaus -heittokalastuskilpailu käydään lauantaina 9.7.2022 klo 09-16 Pyhäselällä Oriveden kalatalousalueen vesillä Linnunlahden satamasta lähtien. Jos kilpailupäiväksi ennustetaan yli 10 m/s keskituulenopeutta vielä 8.7.2022 klo 12:00 päivällä, kilpailu siirretään varapäivään SU 10.7.2022, jolloin kilpailu järjestetään kelissä kuin kelissä. Varsinaiseen päivään ilmoittautuminen säilyy voimassa automaattisesti varapäivään. Kilpailualueena on koko Pyhäselkä rajoittuessa pohjoisessa Höytiäisen kanavan linnustonsuojelualueen rajaan, Pielisjokisuussa tekosaarten ulkoreunojen tasalle ja etelässä linjalle Piitsamonniemi-Pesolansaari-Tikansaari-Vuoniemi. Kussakin venekunnassa saa olla enintään kaksi osallistujaa / kalastajaa. Kilpailuun otetaan enintään 25 venekuntaa.

Veneen voi laskea mistä tahansa alueen veneluiskalta, mutta kilpailun lähtö ja kilpailuun paluu tapahtuvat Linnunlahden satamasta. Linnunlahden sataman läheisyydessä on myös Joensuun raviradan runsasta paikoitustila autoille ja trailereille. Joensuussa esimerkiksi Jokiasema ja Ilosaaren Kerubi tarjoavat ravintolapalveluja. Kaikki kilpailun nettotulot käytetään palkintoihin! Kilpailu järjestetään Oriveden kalatalousalueen luvalla.

Jokisuu-jigauksen 2022 keskeiset säännöt

 • Tavoitelajit: 1 hauki, 2 kuhaa ja 3 ahventa. Kuhan alamitta on 45 cm.
 • Kilpailukalat vapautetaan mittauksen ja kuvauksen jälkeen. Kuitenkin jos mitallinen (kuhan alamitta alueella on 42 cm) ja laillinen kala vaurioituu pyynnissä, se on otettava saaliiksi (yli 8 m syvyydessä ei suositella kalastettavan).
 • Joukkueen on raportoitava kokonaiskalansaaliinsa (kpl lajeittain) sekä otettujen kalojen lukumäärä järjestäjälle (kilpailuluvan ehto, tietoa ei julkaista).
 • Joukkueessa (venekunnassa) voi olla 1-2 jäsentä
 • Kilpailuaika on 09:00 - 16:00 30 min siirtymin
 • Kipparikokous pidetään Linnunlahden satamassa klo 08:15.
 • Autot ja trailerit on päivän ajaksi parkkeerattava järjestäjän osoittamalle paikalle niin, etteivät ne haittaa muuta liikennettä
 • Kalat kuvataan omaa mittaa vasten ja kuvat, joissa täytyy näkyä myös kisa-aamuna jaettava kilpailutunnus lähetetään tuomaristolle numeroon 0500-443290 Whatsapp-viestinä tai tarvittaessa muuna viestinä.
 • Kilpailun aikana tulostilannetta voidaan seurata (lähes) reaaliajassa tulossivulta
 • Kilpailijoilla tulee olla kalastonhoitomaksu suoritettuna (tosite mukana) sekä lakisääteiset kelluttavat liivit vähintään veneessä
 • Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuulla ja yleiset koronarajoitukset huomioiden (järjestäjällä on myös vastuuvakuutus selvästi järjestäjästä johtuvien onnettomuuksien varalle)
 • Ranta-asutusta ei saa häiritä, ja kalastus on kiellettyä 50 m lähempänä asutusta sekä mökkirantoja
 • Järjestäjä käyttää kaikki kilpailun nettotulot palkintoihin

Tarkat tulostettavat säännöt (täsmennetty 2.7.2022)

Kilpailualueen kartta

Palkintolista

 1. 2 lahjakortit Ruotoon + OPM:n tavarapalkinnot
 2. 4 h opastettu kalastusretki Nurmeksesta Pielisen Retken järjestämänä
 3. L-kokoinen Patriot XXX-haavi sekä jigejä värikartallinen

Osallistuminen

Osallistumismaksu on 50 € / venekunta, ja se tulee suorittaa viimeistään kisapaikalla. Voit ilmoittautua ennakkoon jo ilmoittautumislomakkeella. Kisapaikalla käteisellä ilman ennakkoilmoittautumista kilpailumaksu on 60 €. Muistathan perua ilmoittautumisesi, jos et pääsekään, jotta järjestäjällä pysyy budjetti hallinnassa ja palkintojen taso pystytään maksimoimaan. Jokainen ilmoittautuminen parantaa palkintolistaa!

Jokisuu-jigauksen ilmoittautumis- ja tulosseuranta

Lopulliset tulokset

Kisat järjesti:

Finnish Lake Fishers ry (FLF ry)

Kiitos palkintojen sponsoreille:

Pielisen retki OPM International Oy