Finnish Lake Fishers ry

Kalastusviikonloppu Valkeisenlammella LA-SU 26.5.-27.5.

Erityisesti nuorille suunnattu kalastuksen esittelyviikonloppu sekä mahdollisuus oppaan kanssa kalastamiseen kesällä 2018

Valkeinen

Kiitos!

Kiitos kaikille, jotka kävitte paikalla viikonloppuna! Kalaa tuli mukavasti ja moni nuori sai hienoja kaloja. Opastetuille kalareissuille pääsevät ja avokelasettien voittajat ilmoitetaan 3.6. mennessä tällä sivulla sekä Facebookin tapahtumassa.

Kuvia viikonlopulta kaikkien paikalla kävijoiden vapaaseen käyttöön.

Mitä?

Järjestämme viikonloppuna 26.-27.5. (LA-SU) vapaamuotoisen erityisesti nuorille suunnatun kalastustapahtuman Kuopion keskustan Valkeisenlammella. Tuomme paikalle kalastusvälineitä sekä kala- ja kalastusalan asiantuntijoita kertomaan kalastusharrastuksesta ja kalastusmahdollisuuksista. Kalastusmuodoista esitellään erityisesti heittokalastusta, perhokalastusta sekä ongintaa. Paikalla on mahdollisuus päästä kalastamaan opastetusti, juttelemaan aktiivisten vapakalastajien kanssa ja mikä parasta, ilmoittautumaan mukaan ilmaiselle opasreissulle Kallavedelle kesällä 2018 Lohimaa Fishingin Teemu Hiltusen mukana. Koko viikonlopun voi myös kalastella ja viikonlopun parhaista saaliista kalojen saajineen julkaistaan kuvat tällä sivulla.

Milloin ja missä?

Olemme paikalla Kuopion keskustan Valkeisenlammen puiston puoleisella rannalla lauantaina 26.5. ja sunnuntaina 27.5. klo 10:00-18:00. Lauantaina mukana on myös Kuopion suurin kalastusseura Puijon Pilkki ry.

Miksi paikalle kannattaa tulla?

Meiltä saat vinkkejä kalastamiseen niin onkimalla, perholla kuin uistimella. Paikalla voi pitkin viikonloppua kokeilla erilaisia heitto- ja perhokalastusvälineitä, kelluntarenkaita, onkimista sekä tutustua moderniin heittokalastuksessa käytettävään venekalustoon. Kokeneet specimen -onkijat demonstroivat ja kertovat isojen särkikalojen houkuttelusta mäskeillä ja antavat parhaat vinkit esimerkiksi suutareiden ongintaan. Myös omatoimisesti saa kalastaa ja meiltä voit lainata kelluntarengasta ja kokeilla sen kanssa kalastamista. Valkeisenlampi on maankuulu isoista suutareistaan. Meillä on mukana tarkka vaaka, ja voit esimerkiksi punnituttaa ja mittauttaa saalissuutarisi meillä. Halutessasi kuvaamme saaliisi ja julkaisemme kuvasi tällä sivulla. Parhaille kalakuville voi olla luvassa yllätyspalkintoja.

Mikä parasta, keräämme tapahtumaviikonlopun aikana 20:n 7-18 -vuotiaan nuoren joukon osallistumaan opasveneellä toteutettavaan ilmaiseen kalastuspäivään Lohimaa Fishingin kalastusopas Teemu Hiltusen mukana Kallavedelle kesän 2018 aikana. Kalastuspäivät toteutetaan viiden hengen ryhmissä, joten ota ihmeessä kaverisikin mukaan ilmoittautumaan ja lähtemään kalareissulle. Ilmaisille kalastusreissuille voit ilmoittautua vain paikan päällä, joten tule tapaamaan Teemua ja varaamaan paikkasi kesän reissulle. Jos kiinnostuneita on enemmän kuin voidaan ottaa, arvotaan lähtijät osallistumispäivien mukaan. Käymällä Valkeisenlammella sekä lauantaina että sunnuntaina maksimoit mahdollisuutesi päästä mukaan. Vanhempien kirjallinen vapaamuotoinen suostumus tarvitaan opasreissuille osallistumiseksi.

Kesällä toteuttavista kalareissuista laaditaan raportit FLF ry:n kotisivuille ja sosiaaliseen mediaan, ja osallistujilla on mahdollisuus päästä myös kotimaisten kalastuslehtien sivuille (tietysti vain luvan kanssa). Järjestetyt opasreissut ovat vakuutettuja sisältäen kaiken tarpeellisen kalastusvälineistä pieniin eväisiin asti. Ilmaiset opasreissut ovat tarkoitettuja vain alle 18-vuotiaille. Kalastusviikonlopun aikana paikalle ovat tervetulleita kaiken ikäiset.


Teemu Hiltunen veneineen


Tervetuloa!

Löydät meidän Valkeisen puiston puoleiselta rannalta, joka on varattu tapahtuman käyttöön. Tapahtuma-aikana järjestyksestä ja kalastuksen turvallisuudesta huolehtii kaksi järjestyksenvalvojaa.

Tapahtuma on saanut Pohjois-Savon ELY-keskuksen myöntämää avustusta kalastonhoitomaksuvaroista.

SVK ELY Lohimaa-Fishing