Finnish Lake Fishers ry

FLF:n suosittelemat kalapaikat

FLF ry suosittelee jäsenilleen mm. seuraavia kalapaikkoja, jotka toimivat Suomen olosuhteissa esimerkillisesti.

1) Kainuun Ekokosket
Ekokosket-kokonaisuus sijaitsee Hyrynsalmi-Kuhmo -akselilla ja käsittää kolme keskenään erilaista kohdetta: Puolangan vaaroilta alkunsa saavan Syväjoen, Hyrynsalmen reitillä sijaitsevat Kynäkosket ja Kuhmon reitin Akonkosken. Syväjoen kalastussäännöt ovat valitettavasti ottaneet takapakkia harjuksen alamitan laskun takia, mutta joki tarjoaa edelleen etenkin syksyllä mielenkiintoista harjuksen kalastusta. Tummavetiset ja louhikkoiset Kynäkosket ovat tunnettuja Kainuun olosuhteissa isoista taimenistaan ja jo hyvin pitkään vallinneista edistyksellistä kalastussäännöistä. Nykyisin lohikalojen kalastus Kynäkoskilla perustuu puhtaaseen pyydä- ja päästä -periaatteeseen. Akonkoski on Kuhmon keskustan tuntumassa sijaitseva Kuhmon reitin ekokalastuskohde, joka on kasvattanut viime vuosina suosiotaan. Kokonaan vuokrattavissa oleva koski tarjoaa edelleen hyvää ja rauhallista kalastusta pienelle ryhmälle. Ekokoskille järjestetään seuran kalareissuja ja Ekokoskien kalastuksesta kannattaa kysellä lisää seuran Facebook-ryhmässä.

2) Läsäkoski
Mikkelin pohjoispuolella sijaitseva Puulaan laskeva Läsäkosken kalastuskohde on vuosikausia toiminut villin Puulan taimenen lisääntymisen elvyttämiseksi ja kohteen kalastus on laadukasta ja tiukasti rajoitettua. FLF ry arvostaa kaikkea villin järvitaimenen eteen tehtyä työtä.

3) Konneveden kosket
Konneveden kosket edustavat Rautalammin reitin taimenen alkuperäistä esiintymisaluetta. Koskien vedenlaatu erinomainen ja kalastus laadukasta, vaikkei varsinaisia vaellustaimenia valitettavasti koskilta käytännössä vielä tavatakaan kovin säännöllisesti. Koskilla on mahdollisuus myös todellisiin kehuharjuksiin, vaikkei harjus koskilla olekaan alkuperäinen laji.

4) Tervon Äyskoski
Lohimaa tarjoaa laadukasta kalastusta sivistyneissä puitteissa. Huippulaatuista majoitustilaa löytyy reilusti aivan kosken rannalla. Kosken rannalla sijaitsee myös kalansavustamo, josta saa ostettua mukaansa erittäin hyviä savukalatuotteita.
Lohimaan äärellä palveluja tarjoaa myös Teemu Hiltusen kalastusopaspalvelu Lohimaa Fishing

5) Vihavuodenkoski. Vihavuosi-yhdistyksen ylläpitämä perhokalastuskohde, jossa alle 6-luokan perhovälineiden ja alle 0,25 mm perukkeiden käyttö kielletty. Tunnettu isoista, kauniista taimenistaan. Laadukasta kalastusta, mutta kalastuslupien saanti voi olla haasteellista kuten toki muillakin paikoilla, joilla on kaloja.

Äyskosken syksyistä maisemaa

Kainuun Ekokosket Teemu Hiltusen matkassa kalalle