Finnish Lake Fishers ry

FLF ry:n mestaruuspilkki

Mestaruuspilkin säännöt

FLF:n mestaruuspilkin sääntöaihio

1) Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumaksu FLF:n tilille määräpäivään mennessä.

2) Kilpailijoiden paremmuus ratkeaa neljän vapaavalintaisen lajin yhteispituudella. Kalojen tulee olla kalastuslain ja -asetuksen mukaisesti laillisesti pyydettyjä ja mittarajoitukset täyttäviä.

3) Kilpailuaika alkaa aamulla klo 06:00 ja päättyy illalla klo 18:00.

4) Kilpailija valitsee itse kilpailujärven, mutta kaikki kilpailukalat on saatava samalta järveltä. Vain järvet kelpaavat kilpailualueeksi. Kesken kilpailun saa käydä rannassa, mutta moottorikäyttöisiä kulkuneuvoja ei saa käyttää kalapaikkojen välillä kulkemiseen. Kohteen on oltava saavutettavissa ilman erillisen kalastusluvan hankintaa (erityiskohteet eivät kelpaa). Kilpailujärveä ei tarvitse kertoa.

5) Kilpailukalat on kuvattava mittanauhan ja tekstin FLF - oma nimi / kilpailun pvm -kanssa (käsinkirjoitettu lappu kelpaa).

6) Kilpailukalat ilmoitetaan Facebookissa kisalle varattuun keskusteluketjuun ilman pakottavaa syytä heti kalan saamisen jälkeen älypuhelimella mutta viimeistään klo 20:00, jonka jälkeen julistetaan tulokset. Ketjuun saa ilmoittaa useita kaloja, ja neljä pisintä kaikista ilmoitetuista lasketaan lopullisiin tuloksiin.

7) 100% osallistumismaksuista käytetään kilpailun palkintoihin Pohjois-Karjalan vapaa-ajankalastajapiirin käyttämän palkintojenjakosuhdetaulukon mukaisesti.

8) Kilpailussa vain aktiivinen pilkkiminen on sallittu, ja syötteinä kelpaavat toukat, madot, syöttitahna, kalan silmä yms. mutta ei kokonainen syöttikala. Poikkeuksena mateen pilkinnässä saa käyttää kalan palaa. Ootto-onget on kielletty. Avantojen teossa ei saa käyttää moottori- tai akkukairaa, mutta GPS:ää ja kaikuluotainta saa käyttää.

9) Kalat saa valintansa mukaan vapauttaa tai syödä (jäälle ei saa jättää mitään).

10) Kilpailukuvia voidaan julkaista yhdistyksen kotisivuilla ilman eri korvausta.

11) Kilpailua ei järjestetä, jos ennakkoilmoittautuneita on alle 5. Maksamalla osallistumismaksun hyväksyt kilpailun säännöt, eikä osallistumismaksua palauteta (paitsi, jos kisa perutaan).

12) Koska kyseessä ei ole kalastuslain tarkoittama pilkkikisa, kilpailu ei tarvitse kilpailulupaa, vaan jokainen vastaa itse oman kalastuksensa luvallisuudesta.

Tulokset 2017